Uz ovacije publike Zvjezdice proputovale Crnom Gorom

Dječiji hor Zvjezdice danas je u punoj sali KIC-a Budo Tomović održao koncert posvećen deceniji obnove nezavisnosti pod nazivom Krilata kolijevka.

Popularne Zvjezdice priredile su brojnoj publici nesvakidašnji ugođaj izvodeći poznate numere iz crnogorskog narodnog opusa koje su specijalno za ovu priliku obrađene za dječiji hor.

Hor je numere izvodio uz klavirsku pratnju Milanke Nikčević, Marije Vujanović, Ane Klepić i Saše Gajića i pod vođstvom dirigenata Ane i Marka Klepića, a publika je uživala i zajedno sa horom pjevala vječne hitove poput „Još ne sviće rujna zora“, „Poranila jagoda na vodu“, „Pod onom, pod onom“, „Gledala sam s Koma plava“ i drugih.

„Program koncerta obogatili su i mladi recitatori, polaznici škole glume Petra Pejakovića, nagrađeni takmičari na opštinskom takmičenju recetatora, koji su govorili stihove poznatog pjesnika Dragana Radulovića iz zbirke pjesama „Krilata kolijevka“. Publika, u kojoj je bilo predstavnika svih generacija, sa oduševljenjem je ispratila sve segmente koncerta, a najviše emocija i gromkih ovacija izazvala je talentovana solistkinja Anja Jestrović koja je uz pratnju hora izvela pjesmu „Još ne sviće rujna zora““, saopšteno je iz KIC-a.

Specijalni gosti hora bili su KUD „Aluminijum“, Žuti Serhatlić, Tanja Šeter i Peđa Nedeljković. Predivan ugođaj upotpunila je scenografija predstave Gradskog pozorišta „Oro iz bajke“ koju je za ovu namjenu prilagodila Mia Karailo dok je za režiju bila zadužena Danijela Popović.

Na kraju koncerta publika je pozvala hor na bis, pa su je Zvjezdice počastile ponovnim izvođenjem njihovog hita „Kačamak“.

 

 

 

 

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *