HOR ZVJEZDICE NA PRVOM CG TELETONU

Za djecu bolesnu od karcinoma sakupljeno 367.374 eura

Na prvom crnogorskom Teletonu udruženih televizija RTCG, Prva, Vijesti, 777, Pink i Atlas, pod parolom ,,Podrži, pobijedi“ u podgoričkom hotelu ,,Hilton“ sakupljeno je 367.374 eura. Sav novac odlazi u Fondaciju ,,Budi human“ za liječenje djece oboljele od karcinoma.
Crna Gora pokazala je svoje pravo lice – srce koje kuca kao jedno i kada je najpotrebnije ujedinjena je. Veliki i mali borci  večeras su dali priliku  svima da pokažu  ono najbolje što nose u sebi.

Naš hor je svojim učešćem podržao ovu akciju i nadamo se bar malo podstakao humanost i pomogao  da se sakupi što više novca za djecu bolesnu od karcinoma.

Oko stotinu glumaca, sportista, muzičara, dizajnera i predstavnika kompanija došlo je da podrži ovu lijepu, humanu akciju. Oni su se javljali na donatorski broj 1511 i razgovarali sa svima koji bi pozivali. Razgovori su bili ograničeni na dva minuta, pa su građani na taj način donirali po dva eura. Zvali su iz svih krajeva Crne Gore.

Sa druge strane žice bili su sportisti Dejan Zlatičanin, Nikola Janović, Nikola Vukčević, Katarina Bulatović, Suad Šehović… pjevači  Sergej Ćetković, Žuti Serhatlić, Bojan Marović, Knez, Andrijana Božović, Boban Rajović, Zoran Kalezić, Stevan Fedi, Božo Bulatović, Igor Lazić Niggor, Nina Žižić, Marijana Zlopaša, Nina Petković, Milena Vučić, Andrea Demirović,… bubnjar Dragoljub Đuričić, gitaristi Srđan Bulatović, Darko Nikčević, glumci Srđan Grahovac, Varja Đukić, Žana Gardašević, Ivona Čović-Jaćimović, Ivana Mrvaljević, Petar Strugar, pisac Balša Brković, modne kreatorke Marina Banović-Džuver, Slobodanka Seka Martinović, Nataša Pejović, Milena Đurđić, frizer Zoran Vukčević, Srđa Lubarda…

Đaci i profesori nikšićke Gimnazije poslali su danas u isto vrijeme, u obje smjene, poruku 5 na broj 14543, dok su i drugi đaci iz Podgorice i Herceg Novog se odrekli novca za užinu i donirali za djecu oboljelu od karcinoma.
Svoja iskustva prenosile su i osobe koje su dobile bitku sa rakom.
Putem video-poruke javila se iz Sinsinatija majka trogodišnje Selene Mandić, Aida Ramusović koja je rekla da je njena porodica imala veliku sreću da prijatelji, te ljudi za koje nisu ni znali pomognu Seleni.

– Molim vas, pomozite i drugoj djeci koji imaju problem s ovim, da bar imaju šansu da se bore – poručila je Aida.
Selenin otac Brano Mandić koji je bio u studiju u Podgorici, istakao je da je ovo zatvaranje kruga dobročinstva koje je počelo za njega i porodicu.
– Ja vam ne mogu opisati šta smo mi prošli. Kao da su svi jedva čekali da nešto urade za nas i rekli da ovo dijete neće dati. Pitali ste me da li vjerujem u ljude. Vjerujem da djeca čine ljude boljim. Ovdje se ne smije stati – kazao je Mandić i u ime svoje porodice donirao 100.000 eura.

Reper Igor Lazić kazao je da je i sam prošao kroz to iskustvo, te da niko to ne može da zna ko ne doživi. Istakao je da su pozitivne misli najbolji lijek, te da treba vjerovati da se može izliječiti i od najtežih bolesti.
Malena Tara Petrović pobijedila je karcinom i imala poruku – Snaga volje i brdo pokreće.
Jedanaestogodišnja Podgoričanka Irma Osmanagić rekla je za MNE magazin da se u Istanbulu sedam i po mjeseci liječila od Hodžkinsa.
– Sad je sve dobro – kazala nam je.
Drugarima koji se bore sa karcinomom poručila je – Samo naprijed! Osmijeh i volja rješavaju sve!

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *