Zlatna pahulja 2017.

Kao i svake godine nekoliko naših solista predstavili su se na ovogodišnjem festivalu ,,Zlatna pahulja“:

1. Anđelija Perović sa kompozicijom ,,Crnooka pahulja“ čiju muziku i aranžman potpisuje Lado Leš, a tekst Dragoslavi Guzina.Anđelija je osvojila 3. nagradu za interpretaciju,a  Lado Leš 3. nagradu za kompoziciju.

2.Iva Nikčević sa kompozicijom ,,Igrale se zeke“, čiju muziku i tekst potpisuje Bora Majdanac, a aranžman Saša Gajić. Boru Majdancu, pripala je 2. nagrada za kompoziciju

3.Jana Trifunović ,,Glavu gore“ , muzika:Vesna Veljković, tekst:Vid Vicko Vukilić, aranžman: Zoran Bogdanović https:/ /www.youtube.com/watch?v=phaYau-SYH8

4.Una Usančević ,,Hajde reci mi“ muzika i tekst:Ana Klepić, aranžman:Peđa Nedeljković  https://www.youtube.com/watch?v=VmrGL5ftP0M

Apsolutni pobjedik 24. Internacionalnog festivala „Zlatna pahulja“ je Danilo Radunović. On je izveo numeru „Zauvijek dijete“ za koju je tekst, muziku i aranžman uradio Nikola Radunović.

Pobjednička pjesma je osvojila prvo mjesto za kompoziciju, nagrade za najbolji aranžman i tekst „Dragan Radulović“, te najbolju interpretaciju.

Druga nagrada za solistu pripala je Đorđiju Aleksiću koji je otpjevao „Svoj čovjek biću“. Na tekst Milana Perića muziku je napravio Danijel Alibabić, a aranžman Peđa Nedeljković.

„Igrale se zeke“ je drugonagrađena kompozicija crnogorskog dijela manifestacije. Pjesmu je izvela Iva Nikčevič. Tekst i muziku za tu numeru potpisuje Boro Majdanac, a aranžman Aleksandar Saša Gajić.

Nagradu dječijeg žirija su osvojile Stefana Jocić i Sara Alković koje su pjevale „Bubamaru“ Zdravka Đuranovića.

Izvođače su na sceni pratile plesne grupe „Pahulja“ iz Rožaja koreografkinje Aide Omeranović i „Belisima“ iz Tivta iza koje stoje Verica i Izabela Urošević. Podršku je pružao i dječiji hor Centra za kulturu pod rukovodstvom Samira Kujevića.

Scenografiju je osmislio akademski slikar Aldemar Ibrahimović.

Predsjednik žirija je bio pop pjevač Al Dino.

Izvor  www.vijesti.me

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *