,,Naša radost“ 2022. Pobjednička pjesma ,,Nemate pravo“

,,Naša radost“ 2022. Pobjednička pjesma ,,Nemate pravo“

Ove godine podgorička publika imala je priliku da čuje izvrsne: Sofiju Đurić (Podgorica), Dariju Knežević (Podgorica), Ninu Nakić (Podgorica), Luku Šćepanovića i Milu Vukadinović (Podgorica), Uroša i Dunju Milačić (Podgorica), Dunju Bulatović (Bar), Darijana Simjanoskog (Skoplje), Hanu Popović (Podgorica), Anju Blagojević (Podgorica), Dunju Jovanović (Podgorica), Dariju Gilić (Podgorica), Korinu Postružin (Zagreb), Uroša Botunjca (Beograd), Petru Todorić (Kikinda), Anju Šubarić (Podgorica) i Emu Đonović (Herceg Novi).

Pratio ih je podgorički dječji hor „Zvjezdice“ kojim diriguje Ana Klepić, a koji je nastupio i u revijalnom dijelu festivala, dok su se donosile odluke o najboljima.

Pobjedničku pjesmu „Nemate pravo“ Međunarodnog festivala dječje pjesme „Naša radost“ 2022. godine komponovala je Ana Klepić. Pjesmu je izvela Korina Postružin iz Zagreba, tekst je napisala Sanja Perić, a aranžman Lado Leš.

– Prošlo je deset godina otkako sam napisala prvu pjesmu za djecu i učestvovala kao autor na ovom festivalu. Zato doživljavam da je ova nagrada došla u pravo vrijeme. A, nikad ne očekujem nagradu na festivalima, jer zaista nikad ne znate kako će odlučiti žiri – kaže Ana Klepić, pobjednica festivala.

Odluku o pobjedniku ovogodišnje „Naše radosti“ donio je stručni žiri u sastavu: Ljubo Jovović, Slaven Knezović, Zoja Đurović, Nela Savković Vukčević i Vanja Vukčević. Drugonagrađeni kompozitor je Slobodan Mijović za pjesmu „Laku noć“ u izvođenju Dunje Bulatović. Treća nagrada za kompoziciju otišla je u ruke Nikole Nedeljkovića za pjesmu „Čuvaj me svijet“ u izvođenju Anje Blagojević.


Najbolji tekst odlukom žirija napisala je Nataša Latković – pjesma „Kome smeta plava planeta“, a koju je otpjevala Darija Gilić.

Prvu nagradu za interpretaciju ove godine dobili su brat i sestra, Uroš i Dunja Milačić koji su izveli pjesmu „Ja volim pjevat`“.

– Super mi je što smo proglašeni najboljim pjevačima. Dok smo bili u bekstejdžu nisam razmišljala, ali kad su nas pozvali na scenu prilikom dodjele nagrada, tek tada mi je „ušlo u glavu“ – rekla je Dunja Milačić, dodajući da voli da pjeva, solistički i u horu, i naravno s bratom.

Druga nagrada za solistu pripala je Dunji Jovanović koja je pjevala „Ne volim zimu“, a treća nagradu za interpretaciju pripala je Petri Todorović koja je izvela „Čajevi za zimu“.

Najmlađi učesnik ove godine bila je Darija Knežević koja je otpjevala pjesmu „Tata-mata“. Nagradu za najbolji scenski nastup dobio je Darijan Simjanoski koji je otpjevao pjesmu „Moja slatka Ana“.

Najbolja pjesma odlukom Dječijeg žirija je „Ah taj ponedjeljak“ koju je izvela Hana Popović. Žiri je radio u sastavu Valerija Dedović, Anja Mugoša, Lana Ćorsović i Sara Boričić.

Hor „Zvjezdice“ odlučio je da svoj glas da duu Luki Šćepanoviću i Mili Vukadinović, koji su izveli pjesmu „Dobar par“.

Međunarodni festival dječje pjesme „Naša radost“ održan je sinoć u velikoj sali KIC „Budo Tomović“. Djeca su sinoć pjevala na plejbek, a kako saznajemo, dan ranije pjevala su uživo pred stručnim žirijem.

I ove godine, kao prethodnih, za neku od nagrada takmičilo se 16 kompozicija. Ove godine, učestvovalo je 19 malih-velikih pjevača koji su nastupali solo ili u duetu.

Program su vodili dječak Andrija Janković i glumac Dejan Đonović, koji je i autor odličnog scenarija, a scenograf je Vladimir Klisić. Organizator festivala je JU „Dječji savez“ iz Podgorice, pod pokroviteljstvom Glavnog grada i Ministarstva kulture i medija.

Izvor ,,Dan“


Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *